ETHEREUM CLASSIC INVESTERINGSGUIDE

Avatar

Author:

Som navnet antyder, så har Ethereum Classic en del med Ethereum at gøre. Fordi Ethereum Classic kan præcis det samme som Ethereum, fordi det er en hard fork, som netop kom ud af Ethereum.

Det hele går tilbage til juni 2016, hvor en venture capital fund bygget på Ethereum fik stjålet mere end 3,6 millioner Ether, hvilket på daværende tidspunkt svarede til ca. 50 millioner dollars. Via en afstemning besluttede Ethereum at tilbagerulle dette, så pengene ikke blevet stjålet.

Denne beslutning var en del af fælleskabet bag Ethereum uenig i, da de mener, at det strider mod hele ideen bag decentralisering, at man så aktivt gik ind og ændrede en blockchain. Heraf blev Ethereum Classic født. Da den følger den vej, som Ethereum var gået uden indgreb, fik den navnet Classic. Så du kan med fordel læse vores indlæg om Ethereum.

Den bliver handlet som ETC.

KØB ETHEREUM CLASSIC PÅ eTORO

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

SÅDAN KØBER / SÆLGER DU ETHEREUM CLASSIC

Du kan købe Ethereum Classic på over 200 kryptovaluta-børser, hvor du kan købe Ethereum på 0ver 400 kryptovaluta-børser og en række handelsplatforme. Så der er ingen tvivl om, at Ethereum Classic ikke er ligeså populær, men du kan stadigvæk købe den flere steder. Jeg kan godt lide eToro, fordi det er en brugervenlig platform, hvor du både har mulighed for at sælge (shorte) og købe. Det gør den til en oplagt handelsplatform at købe sine Ethereum Classic på.

Sælge på eToro betyder både, at du kan sælge i en klassisk forstand, hvor du sælger de Ethereum Classic, som du har købt. Men det giver dig også mulighed for at sælge, uden at du allerede ejer Ethereum Classic. Det fungerer på den måde, at du indgår en virtuel kontrakt med eToro, hvor I begge erkender prisen. Hvis kursen falder, tjener du penge, og hvis den stiger taber du penge.

Dette kaldes en CFD-handel og er meget almindeligt på mange moderne handelsplatforme. Den helt store fordel ved eToro er dog, at du har mulighed for at eje de Ethereum Classic, som du køber. Hvor på andre handelsplatformen med fokus på CFD, der har du kun mulighed for at indgå en aftale med handelsplatformen, så du ejer aldrig selv dine kryptovalutaer. Jeg foretrækker at eje de kryptovalutaer, som jeg betaler for og det er præcis den mulighed, som du får på eToro.

I dette afsnit gennemgår jeg, hvordan du både foretager et køb og salg på platformen som en aktiv handel. Dvs. salg i den forstand at du spekulerer i, hvis kursen falder. Jeg kommer også ind på, hvordan du kan handle med gearing og hvad det betyder for din investering.

SÅDAN HANDLER DU ETHEREUM CLASSIC PÅ ETORO

For at handle på eToro kræver det ikke andet, end at du opretter en konto og indsætter penge. Du kan komme i gang for helt ned til 200$, hvis du vælger at betale med betalingskort eller PayPal. Fordelen med både betalingskort og PayPal er, at du har pengene med det samme på din konto.

Hvis du derimod betaler med bankoverførsel, går der nogle dage, før du har pengene på din handelskonto. Her er min. 500$. Som du allerede kan se, så står alt i amerikanske dollars på platformen. Det er let at finde ud, da Ethereum Classic opgøres i amerikanske dollars på CoinGecko og CoinMarketCap, så du kan let sammenligne kursen på eToro med markedsprisen.

Hvis du klikker på de to links, kommer du direkte ind på Ethereum Classic. Kursen her bliver afgjort af, hvad Ethereum Classic bliver handlet på tværs af alle kryptovaluta-børser. Det kommer jeg tilbage til under, hvad der påvirker kursen på Ethereum Classic.

EToro har en lidt anden pris, fordi de tager et såkaldt spread. Dette er blot en anden måde at tage et gebyr på. På en kryptovaluta-børs tager de et fee, og det gør de ikke på eToro, så det burde nogenlunde være det samme.

Hvis du allerede har en konto, kan du bare gå videre, ellers vil jeg anbefale, at du følger disse punkter:

  • Gå til eToros hjemmeside.
  • Udfyld dine informationer
  • Bekræft din e-mail
  • Vælg “Indbetal penge” i menuen til venstre
  • Vælg betalingsmetode
  • Du kan nu komme i gang med at handle med ETC

OPRET EN KONTO PÅ eTORO

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Når du er på din eToro konto, kan du eje dine første ETC på under fem minutter. Du kan som sagt også foretage en CFD-handel, hvor du har mulighed for at spekulere i, om prisen på Ethereum Classic falder.

Det er rart at have begge muligheder samlet på samme handelsplatform, så lad os kigge nærmere på hvordan du kommer i gang med at handle.

Søg efter Ethereum Classic

Fra eToro: Søg efter Ethereum Classic

I dit kontrolpanel finder du altid søgefeltet øverst oppe. Her skriver du Ethereum Classic, så får du samme liste, som du ser på billedet.

Alternativ har du også mulighed for at finde Ethereum Classic under samtlige kryptovalutaer på handelsplatformen. Som du også kan se på billedet, har du også mulighed for at foretage kryptovaluta/valuta-kryds.

For at finde samtlige kryptovalutaer klikker du på “Handelsmarkeder” i menuen i venstre side. Herefter vælger du “Krypto” i den menu, som du har lige under søgefeltet. Nu får du en lang liste over alle de kryptovalutaer, som du kan handle med på handelsplatformen. Her klikker du på Ethereum Classic.

Klik på “Handl

Fra eToro: Klik på “handl.”

Hvis du vil direkte ind der, hvor du kan sælge eller købe ETC, så klikker du bare på “Handl” med det samme.

På denne side har du også mulighed for at finde relevant information om Ethereum Classic. Blandt andet se kursudviklingen over tid og foretage teknisk analyse, hvis du vil vide det helt rigtige tidspunkt at handle med Ethereum Classic.

Under feed finder du relevant information om Ethereum Classic med andre, der handler med det på platformen.

Vælg “Sælg” eller “Køb”

Fra eToro: Vælg “Køb” eller “Sælg.”

Når du har klikket på “Handl,” popper der et købsvindue frem. Hvis du vil sælge, så klikker du bare oppe øverst, hvor der står “Sælg” i stedet for. Det er herfra, at du åbner alle dine handler på Ethereum Classic.

På ovenstående billede har jeg vist køb og salg ved siden af hinanden, men der er tale om et screenshot af to forskellige vinduer. Så lad os se på hvad dine muligheder er med dem begge.

Køb Ethereum Classic

På ovenstående billede kan du til højre se, hvordan det ser ud, hvis du vil købe for 1.000$ Ethereum Classic. Du kan se, at der i bunden står “Rigtig handel med kryptovalutaer.” Det betyder, at når du foretager denne handel, så ejer du ETC med en værdi på 1.000$. Der er altså tale om en handel, hvor du ejer den kryptovaluta, som du handler med.

I øjeblikket kan du ikke bruge dem til så meget andet end at lukke din position (eToros måde at sige salg) igen, fordi du pt. ikke kan flytte dem væk fra eToro, men det kommer helt sikkert på sigt.

Jeg har allerede skrevet om CFD-handel, når det kommer til at sælge Ethereum Classic. Du kan også foretage en CFD-handel ved salg, hvis du ønsker en lånefinansieret aftale. Du har mulighed for at geare et køb med to gange, hvilket betyder, at når du køber for 1.000$, så vil du eje for 2.000$. Dvs. du vil låne 1.000$ af eToro.

Ved en CFD-handel ejer du aldrig de kryptovalutaer, som du køber, så der er tale om en aftale mellem dig og eToro. Mange vælger at gøre det, fordi det giver dem mulighed for at tjene flere penge, hvis kursen stiger. For en daytrader der spekulerer i kursen på Ethereum Classic, er denne funktion guld værd.

Hvis du foretag en 1.000$ køb med X2 gearing, så ville det koste dig 70 cent om dagen at holde den åben og 2.11$ i weekenden. Weekendprisen er blot 70 cent gange med tre aftener, så det er samme pris.

Det daglige gebyr gør, at de fleste benytter CFD-handel til at spekulere i prisen på kort sigt, da det bliver dyrt at have en langsigtet strategi  baseret på gearing. Hvis du køber Ethereum Classic, fordi du mener, at kursen vil stige markant i fremtiden, så bør du købe uden gearing.

Hvis du kun ønsker at købe, hvis prisen falder, så har du også mulighed for det. I højre hjørne på købsvinduet klikker du på “Handl.”Nu kan du skifte til “Ordre” Når du gør det, har du mulighed for at vælge en bedre pris. Du køber kun, hvis prisen falder til det, som du har valgt.

Sælg Ethereum Classic

I venstre side kan du se, at der står, at du er ved at sælge Ethereum Classic. Det er ikke sandt på den måde, at du allerede ejer Ethereum Classic, men gerne vil sælge dem. Det her punkt handler om, at du shorter Ethereum Classic. Dvs. du tror, at kursen kommer til at falde og du vil gerne tjene penge, hvis det sker.

Det har du mulighed for på eToro, fordi du kan foretage en CFD-handel, hvor både du og eToro accepterer den nuværende pris. Så det virker som om, at du har solgt til den pris, derfor tjener du penge, hvis kursen falder, fordi du har lov at sælge til en højere kurs end den nuværende kurs. Hvis kursen derimod stiger, så skal du betale flere penge for Ethereum Classic, end du kan sælge dem for, og du har dermed tabt penge.

Det er en god mulighed, at man kan sælge (shorte) Ethereum Classic, for det giver nogle gode muligheder for at tjene penge på kryptovalutaer i alle slags markeder.

Bid mærke i at du med salg af Ethereum Classic også betaler et dag-til-dag gebyr på 36 cent om dage. Med gearing vil du betale det dobbelte i gebyr om dagen.

Derfor bruges funktionen med at shorte markedet kun, hvis man kan se en stor gevinst i fremtiden på et dramatisk fald, eller hvis man er daytrader og tjener penge på dagligt eller få dages basis. For her er det minimalt, hvad du betaler, for der er kun tale om et dag-til-dag gebyr.

Stop loss og hjemtag gevinst

Om du køber eller sælger, så har du mulighed for at benytte de to funktioner stop loss og hjemtag gevinst. Begge handler om automatisk salg.

Stop loss mindsker dit tab ved at sælge Ethereum Classic til en bestemt pris. Det er især brugt, hvis du spekulerer og ikke vil risikere at miste alle dine penge, fordi der var en dårlig dag.

Hjemtag gevinst kan både bruges til spekulation eller til en langsigtet investering. F.eks. kan du sætte den til, at hvis Ethereum Classic steg 5 gange, så sælger du det hele med en stor profit. På den måde skal du ikke holde øje med kursen, hvis du er på ferie.

Til spekulation er det også en god funktion, fordi du dermed kan sætte et beløb, som du kan tåle at tabe og samtidig et beløb, du er tilfreds med a tjene på handlen.

Det er op til dig, om du vil købe eller sælge Ethereum Classic. Du har endda mulighed for at gøre begge dele samtidig.

HVAD ER ETHEREUM CLASSIC?

Fra CoinMarketCap: Kursen på Ethereum Classic

Vi har allerede været inde på det i starten af dette indlæg, og navnet antyder også, hvad Ethereum Classic er. Det er Ethereum, hvis de var blevet sammen.

Siden de er brudt op, er der selvfølgelig sket en masse og Ethereum Classic har været udsat for flere hackerangreb. Den er mere udsat end Ethereum, fordi hele udvikler-holdet stadigvæk er også Ethereum.

Men du har samme muligheder, som du har med Ethereum. Du kan bruge platformen til at lave smart contracts osv. Det giver mening, da Ethereum Classic er præcis det samme som Ethereum.

Ethereum Classic slår sig op på, at magten altid ville være hos dem, som ejer Ethereum Classic, fordi de ikke blander sig, som man så med Ethereum. I dag har de deres egen roadmap, som du kan læse om her.

OPRET EN KONTO PÅ eTORO

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

SÅDAN PÅVIRKES PRISEN PÅ ETHEREUM CLASSIC

Fra eToro: Kursen fra august 2018 til august 2019.

Den påvirkes af udbud og efterspørgsel. Ca. halvdelen af Ethereum Classic er på markedet og der kan maks komme 210.000.000 ETC. Som det er kendt fra andre kryptovalutaer, så er det ikke sådan, at udbuddet hele tiden stiger, da det kommer gennem mining.

Det betyder, at det primært er efterspørgsel, du skal fokusere på, hvis du vil afgøre, om kursen stiger eller falder. Hvis det går godt med udviklingen af Ethereum Classic, så vil flere også efterspørge dem og dermed vil kursen også stige.

Denne efterspørgsel afgøres af handlen på samtlige kryptovalutabørser. Hvis du går ind og kigger, kan du se, at du kan sætte Ethereum Classic på en række forskellige børser. Så på et given tidspunkt behøver kursen ikke være 100% den samme på tværs af børser. Grunden til, at prisen hurtigt bliver den sammen, skyldes, at hvis prisen er lavere på den ene platform, så er det naturligt at flytte sin handel over på en anden børs. På den måde ender prisen med at blive den samme på tværs af børser. Det går hurtigt, desto mere handelsvolume der er.

For at finde ud af, om kursen falder eller stiger, så skal du holde øje med nyhederne om Ethereum Classic.

HVORDAN KAN JEG BRUGE ETHEREUM CLASSIC?

Da der er tale om en kryptovaluta, skal du benytte en wallet for passe på dine Ethereum Classic. Det letteste er, at du gør det gennem deres egen side. Ethereum Classic linker til denne hjemmeside, hvor du kan oprette en wallet ved at vælge et kodeord.

Samtidig har de også en god lang guide til, hvordan du kommer i gang med din Ethereum Classic Wallet, som du kan læse her.

Få en Ethereum Classic wallet

Det er vigtigt at påpege, at i øjeblikket kan du kun have dine ETC stående hos eToro, da de ikke pt. giver mulighed for at overføre dem til en wallet. Så de bliver set på samme måde, som hvis du ejede aktier.

Det betyder ikke, at du ikke ejer dine ETC, for det gør du. Så jeg regner med, at de snart udvider deres eToro Wallet, så du har mulighed for at flytte dem derover.

Det gør de helt sikkert på samme tidspunkt, når du kan handle med Ethereum Classic på deres nye kryptovaluta-platform eToroX. Det er en spændende platform, hvor du kommer til at handle med valutaer, kryptovalutaer og råvarer. Så jeg regner stærkt med, at Ethereum Classic også bliver en del af den på et tidspunkt, for eToro udvider hele tiden mulighederne for at handle med kryptovalutaer.

ETHEREUM CLASSIC VS ETHEREUM – HVAD SKAL JEG INVESTERE I?

Fra CoinGecko: Ethereum Classic vist i USD og Eth.

Det er selvfølgelig stadigvæk Ethereum, som alle kigger på, og der er generelt ikke mange, der snakker om Ethereum Classic. Det skyldes, at den mest prominente grundlægger Vitalik Buterin og alle udviklere arbejder videre på Ethereum.

På mange måde er Ethereum Classic en lille gruppe, som mener, at kryptovalutaer skal være helt fri for styring og dermed være decentraliseret fuldstændig. Det er meget almindeligt, at man ser denne form for idealisme, når det kommer til IT verden.

Da jeg skrev dette indlæg, havde Ethereum en markedsværdi på 19.324.167.543$, hvor Ethereum Classic havde en markedsværdi på 764.661.693$. Så Ethereum er mange gange større og alle resourcer fortsætter dog også med at blive brugt herover.

Ethereum har en langt mere imponerende roadmap, og det er også dem, som Cardano, NEO og EOS vil slå. Så det er dem, som alle kigger mod.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan tjene penge på Ethereum Classic, så selvom jeg nok ville investere flest penge i Ethereum, så ville jeg stadigvæk sprede min risiko i flere af de andre kryptovalutaer, som du kan handle med på eToro.

OPRET EN KONTO PÅ eTORO

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

I nedenstående video kan du se lidt mere om, hvad det er, at Ethereum gerne vil. Det kan du sammenligne med den information, som du finder på Ethereum Classics hjemmeside.

Avatar